Praktische informatie

Alles over onze repetities

Popkoor Noiz repeteert elke vrijdagavond van 19.30u tot 21.30u op Samenwerkingsschool Eikenwijs in Heesch. We beginnen de repetitie met het opwarmen van onze stemmen. Daarbij werken we ook aan stemtechniek. Voor de pauze gaan we meestal aan de slag met het instuderen van een nieuw nummer. Na de pauze herhalen we nummers die we onder de knie hebben, inclusief de choreografie natuurlijk! Onze dirigent Dody begeleidt ons op piano en daarnaast maken we gebruik van muziekbanden. Tijdens de repetities werken we toe naar een volgend optreden en de daarvoor samengestelde setlijst. 

We zijn een ambitieus koor en proberen het niveau van het koor steeds naar een hoger niveau te brengen. Aanwezigheid van leden tijdens de repetities is daarbij erg belangrijk. We vragen dan ook aan leden om minimaal 80% van de repetities aanwezig te zijn. Kun je er een keer niet bij zijn? Met behulp van de oefenbanden (MIDI’s) kun je ook thuis aan de slag!

Interesse om lid te worden? Woon een repetitie bij!

popkoor noiz repertoire

Ons repertoire

Ons koor bestaat uit 4 stemgroepen: sopranen, mezzo’s, alten en bas/tenor. We zingen meestal vierstemmige arangementen. Hieronder een greep uit ons huidige repertoire:

  • Als ik je weer zie – Paul de Munnik, Typhoon, Maan, Thomas Acda
  • Door de Wind – Miss Montreal
  • Hallelujah – Pentatonics
  • Rollercoaster – Danny Vera
  • Shut Up and Dance – Walk the Moon
  • Bed of Roses – Bon Jovi
  • Uprising – Muse
  • Chandelier – Sia
  • Wellerman – Nathan Evens
  • What about us – Pink

Veelgestelde vragen

Het lidmaatschap van Popkoor Noiz kost €52,50 per kwartaal. We gebruiken de contributie onder andere om de repetitielocatie en de dirigent te bekostigen.

Wat ons als koor uniek maakt is onze jonge en frisse popsound. We kiezen er daarom heel bewust voor om afscheid te nemen van leden die een bepaalde leeftijd hebben bereikt: 50 jaar voor dames en 55 jaar voor heren. Om nog een fijn aantal jaren in elkaar te kunnen investeren, kunnen vrouwen tot 45 jaar en mannen tot 50 jaar lid worden van Noiz. 

Als je na de kijkrepetities nog steeds enthousiast bent over Popkoor Noiz, dan zal onze dirigent Dody een stemtest met je doen. Daarbij kijkt hij o.a. in welke stemgroep je het beste past en of je gevoel hebt voor ritme. Bij de stemtest is alleen de dirigent en een bestuurslid aanwezig. Je hoeft niks voor te bereiden.

Als lid heb je toegang tot de muziekstukken (notenschrift) en muziekbestanden zodat je ook thuis je zangpartijen kunt oefenen of nog even kunt nakijken. Zo komen we tijdens de repetities sneller tot resultaat. Maar wees niet bang: écht niet iedereen binnen ons koor kan noten lezen hoor! Ook zonder kennis van het notenschrift ontwikkel je wel inzicht in partijen en heb je al snel een idee of een noot lang of kort, hoog of laag is.

2023 © Popkoor Noiz - by Slide