Geschiedenis

Het ontstaan van Noiz

Het is 2009 als twee vrienden spontaan besluiten om een nieuw popkoor op te richten. Zingen en muziek is hun passie, maar in de regio vinden ze nergens een koor waar zij zich als dertigers in thuis voelen. En dus starten zij een nieuw koor, met een vriendenclub ontstaan uit een voormalig jongerenkoor als sterke ledenbasis. Popkoor Noiz is geboren, uit vriendschap en uit liefde voor samen zingen.

Inmiddels is Popkoor Noiz uitgegroeid tot een enthousiaste en ambitieuze groep van 30 leden met één gezamenlijke passie: de passie voor muziek! Individueel zijn we goed, maar samen zijn we super. Zet ons met z’n allen op een podium en er komt een energie vrij die tot de laatste rij publiek te voelen is. Door in onze optredens meerstemmige zang te combineren met vlotte staging en choreografie, dompelen we ons publiek onder in een totaalbeleving. En dat raakt mensen; er wordt enthousiast meegeklapt of juist een traantje weggepinkt. Niet voor niets wonnen we in 2018 de publieksprijs bij de Brabantse editie van het Nederlands Korenfestival. Dat maakt ons trots!

popkoor noiz geschiedenis

Energizing!

Wat ons als koor uniek maakt is onze jonge en frisse popsound. We kiezen er heel bewust voor om afscheid te nemen van leden die Abraham of Sara zien. Dat, in combinatie met een eigentijds repertorie van hedendaagse pop- en rocknummers, zorgt ervoor dat we modern, fris en vernieuwd blijven. Zo hebben we in de afgelopen jaren al meerdere eigen theatershows neergezet en zelfs een festival georganiseerd.

Geef ons een notenbalk en wij maken er muziek van.
Geef ons het podium en wij maken er een show van.
Geef ons publiek en wij maken er een beleving van.
Want als wij samen zingen, ontstaat muziek die knalt!

Noiz door de jaren heen

2023 © Popkoor Noiz - by Slide